Anul acesta a fost unul dificil pentru baschetul internațional și național, din cauza suspendării îndelungate a campionatelor în toată lumea. Spre deosebire de România, unde sezonul 2019-2020 a fost înghețat, NBA-ul american continuă în condiții de maximă siguranță. Aceste meciuri sunt ocaziile perfecte de a vedea cele mai bune mingi de baschet în acțiune. Iată câteva dintre cele mai populare branduri, pe care trebuie să le iei în calcul pentru următoarea ta achiziție.

Spalding a devenit lider în domeniu încă de la prima minge de baschet fabricată în 1984. Această companie produce mingi atât pentru interior, cât și pentru exterior, fiind reprezentantul oficial al NBA-ului. Mingea anului 2020 pentru NBA, Spalding NBA Zi/O Indoor/Outdoor Basketball, a ajuns în numeroase topuri specializate.

Molten este unul dintre cele mai populare branduri pe această nișă în magazinele online din România. Poți opta pentru variantele din cauciuc sau pentru cele din piele ecologică. Produsele brandului corespund standardelor FIBA, care aprobă fiecare model în parte. În consecință, brandul japonez este reprezentantul Federației în toate competițiile internaționale. Pe piața din România, prețul pentru o minge Molten este unul accesibil chiar și în cazul modelelor Premium.

Ultimele teste și statistici arată că modele Wilson Indoor (pentru jocul în interior) au cea mai bună performanță în timp. De asemenea, modele Wilson sunt apreciate în ultimul timp datorită unui foarte bun raport preț-calitate. Antrenori și jucători profesioniști le recomandă pentru aderența perfectă a suprafeței lor și pentru capacitatea materialului de a elimina umiditatea provenită din transpirație.

Franklin Basketball este o altă companie cu tradiție, conducerea ei fiind transmisă ereditar din 1946. Selecția anuală de mingi de baschet nu este foarte mare. Cu toate acestea, cel puțin un model reușește să se facă întotdeauna remarcat. Așa cum s-a întâmplat cu mingea de exterior GRIP-RITE 1000 în 2020. Prețurile sunt surprinzător de accesibile pentru un brand de top.